Foto: Naalakkersuisut

Jagtbetjent får amerikansk pris

Erling Madsen, der har arbejdet som jagtbetjent siden 2004 i Ittoqqortoormiit, har i mandags fået overrakt prisen World Ranger Day Award 2018 fra den amerikanske organisation, Polar Bears International.

Prisen får Erling Madsen får sit mangeårige arbejde med at holde opsyn med isbjørne, som nærmer sig byen og få dem skræmt væk på forskellige måder.

LÆS OGSÅ Jagtbetjent angrebet af isbjørn i Ittoqqortoormiit

Erling Madsen er den eneste jagtbetjent på hele den grønlandske østkyst. og hans arbejde er blevet vigtigere end nogensinde, i takt med klimaændringer i havisen.

Beboerne i Ittoqqortoormiit har således oplevet en stigning i antallet af isbjørne, der nærmer sig byen, især ved lossepladsen. Endvidere bruger flere isbjørne mere tid på land grundet manglende is om sommeren.

LÆS OGSÅ Nærgående isbjørne skaber frygt blandt borgerne

Polar Bears International anerkender hvert år en person, hvis arbejde handler om at mindske konflikter mellem isbjørne og mennesker.

Prisen anerkender mod og engagement fra jagtbetjente som Erling Madsen, og med prisen følger et certifikat, en Canada Goose parka og en pengepræmie.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt