Jørgen Brønlunds bedrifter vækkes til live i ny podcast

To journalister følger Jørgen Brønlunds fodspor. Og ligesom polarforskeren var blandt de første til at besøge ukendte egne i Grønland, så er journalisterne også blandt de første til at fortælle historier gennem podcast på grønlandsk.
24. januar 2019 19:10

Podcast er det perfekte medie, når man vil fortælle en mere eller mindre glemt historie om polarforskeren Jørgen Brønlund.

Det mener de to journalister Bibi Nathansen og Aminnguaq Dahl Petrussen. Derfor kastede de sig ud i podcastfortællingen "Ajunaalernermik Nalunaarut - Nødmelding" om Jørgen Brønlund.

Foto © : Aminnguaq Dahl Petrussen
Foto: Aminnguaq Dahl Petrussen

For netop podcast har en styrke som andre medier ikke evner, mener Bibi Nathansen, der er en af kvinderne bag værket.

- Ved brug af lyd er fantasien grænseløs, der kan lytteren selv skabe sine visioner og forestillinger om historierne, der bliver fortalt, siger Bibi Nathansen.

"Ajunaalernermik Nalunaarut" udkom 4. januar.

Historien er baseret på virkelige hændelser, og de to journalister mener, at der ikke findes nok historier om grønlandske personer, der har en betydningsfuld rolle i Grønlands historie.

Derfor er det vigtigt for dem at fortællingen bliver godt modtaget af lytterne.

- Brønlund var en mand, der var meget talentfuld, det vil vi gerne fortælle, også hvem han var som person. Så vi håber at vi har evnet at fremstille hans personlighed tydeligt nok, fortæller Aminnguaq Dahl Petrussen.

Jørgen Brønlund omkom under en ekspedition i Nordøstgrønland tilbage i 1907.

Podcastfortællingerne kan hentes gratis på nettet.

Læs mere om Qapuppaluks podcast her.