Ivalu Clasen kom i finalen i international skønhedskonkurrence

Ivalu Clasen ville gøre sine medgrønlændere stolte, da hun deltog i Miss Europe Continental i Italien.
Ivalu Clasen repræsenterede Grønland i international skønhedskonkurrence. Foto © : KNR
07. maj 2022 11:18

27-årige Ivalu Clasen er lige vendt tilbage til Danmark efter at have deltaget i Miss Europe Continental i Napoli i Italien. En international skønhedskonkurrence, hvor tredive lande deltog. 

For hvert land var der en kvinde, som repræsenterede sin nationalitet og sin skønhed. 

Det blev til en finale plads til grønlænderen, som dog ikke kan kalde sig Miss Europe Continental. 

- Jeg kom med i finalen, men jeg har ikke vundet, desværre. Det vigtigste er, at jeg har været med til det, og at jeg fik en masse oplevelser ud af det, siger Ivalu Clasen til KNR. 

LÆS OGSÅ Maria Grødem vinder crossfit-konkurrence i Tyskland

Ivalu var blevet opfordret til at deltage, og hendes motivation for at tilmelde sig til skønhedskonkurrencen var, at hun gerne ville gøre sine medgrønlændere stolte. 

 

 

- Det er vigtigt for mig, at vi skal være stolte af vores nationalitet og identitet og kultur, siger Ivalu. 

I løbet af de par dage, hun tilbragte i Italien, mødte hun de andre deltagere, og de delte deres baggrunde med hinanden. Hun oplevede, at mange af de mennesker, hun mødte, blev overraskede over, at hun kom fra Grønland. 

Fra Danmark til Nuuk 

I 2016 flyttede Ivalu til Danmark med sin søn Nico og hans far. Her blev hun uddannet sygeplejerske og fik efterfølgende job på Esbjerg Sygehus.

Men i 2020 gik Ivalu og Nicos far fra hinanden, og han flyttede tilbage til Grønland. Det fortæller Ivalu til avisen AG. 

I februar i år flyttede hendes seksårige søn til Nuuk, for at være sammen med sin far, og i næste måned følger Ivalu efter. 

- Jeg flytter til Grønland, fordi det er vigtigt for mig, at min søn har en god barndom, og det er bare bedst for ham, at vi flytter til Grønland, siger Ivalu.