Italiens kriseramte regering får pusterum efter sejr i lokalvalg

Lederen af det højreorienterede Lega havde truet med at vælte Italiens regering, men tabte regionalvalg.
Valgresultatet blev således en skuffelse for Salvini, som i meningsmålinger op til valgdagen stod side om side med PD, som regerer Italien i en koalition med græsrodsbevægelsen Femstjernebevægelsen. Foto © : Flavio Lo Scalzo/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
27. januar 2020 09:46

Italiens højreorienterede parti Lega opnåede ikke den sejr de havde håbet på ved søndagens regionalvalg i den velhavende nordlige region Emilia-Romagna.

Ligaens leder, tidligere indenrigsminister Matteo Salvini, havde truet med at ville vælte landets koalitionsregering, hvis valget i den nordlige region blev en triumf for hans bevægelse.

Men en høj valgdeltagelse betød, at Det Demokratiske Parti (PD) under Stefano Bonaccini vandt sikkert over Legaens indvandringsfjendtlige kandidat Lucia Boronzonis.

Det viser officielle resultater fra Indenrigsministeriet mandag.

LÆS OGSÅ To partier danner ny regering i Italien

Valgresultatet blev således en skuffelse for Salvini, som i meningsmålinger op til valgdagen stod side om side med PD, som regerer Italien i en koalition med græsrodsbevægelsen Femstjernebevægelsen.

Valgdeltagelsen var på omkring 57 procent, hvilket var næsten det dobbelte i forhold til valget i 2014.

Det skyldes ikke mindst en ny bevægelse med mange unge, der er imod Legaen.

Bevægelsen, der har sardinen som symbol, arrangerede en halv snes store demonstrationer mod Legas Matteo Salvini op til valget, og det førte altså til stor valgdeltagelse og nederlag til Lega.

Dermed får Italiens kriseramte regering et pusterum, hvor udsigten til nyvalg mindskes.