Islandsk projekt tiltrækker storfilm

Islændingene betaler en del af omkostningerne til filmproduktion, og sørger generelt for at være i god kontakt med Hollywood. På den måde har de sikret sig masser af omtale.
Foto © : KNR
05. maj 2015 06:08

Walter Mitty var helt vild efter at se Grønland, men det skete aldrig rigtigt i filmen, The Secret Life of Walter Mitty. I stedet blev de grønlandske scener filmet i Island, og Grønland missede en storartet mulighed for at promovere landet på Hollywoods helt store scene.

Men hvad er det, de islændinge kan, siden skuespilleren Ben Stiller og hans fillmhold tog til Vulkanøen i stedet for Grønland?

 

Betaler 20 procent tilbage

- Jeg tror, det er fordi, at Island har et projekt kørende, som hedder Film i Island. Film i Island handler om at tiltrække filmproducenter til Island for at filme her, siger Inga Hlin Palsdottir, som er direktør for Promote Island.

Som en del af Film i Island tilbyder islændingene, at filmproducenter får 20 procent tilbage af de omkostninger de har haft til produktionen i Island.

Læs også Visit Greenland: Gør det nemt for filmproduktionsselskaber at komme til Grønland

- Og jeg tror, at vi nok er lidt foran Grønland med det. Fordi det samme år som The Secret Life of Walter Mitty, kom der også andre film ud, som Oblivion, Interstellar. Game Thrones serien er også filmet her og nu Fortitude, siger Palsdottir.

 

Arktisk thriller

Hun fortæller, at Fortitude, som er en international arktisk thriller foregår på Svalbard, så den kunne i og for sig lige så godt være filmet i Grønland. Det blev den bare ikke, og det er der en grund til.

Læs også Grønland styrker islandsk turisme

- Jeg tror, at vi måske har formået at være en bedre kontakt inden for dette område, men jeg tror også, at Grønland har mange muligheder inden for det her, siger Palsdottir.

 

Kommer ikke af sig selv

Som vi jo alle ved her i landet, så er der meget smukt i Grønland. Inga Hlin Palsdottir må dog skuffe og siger, at hun ikke tror, at film produktionerne kommer af sig selv.

Læs også Island dedikerer et helt center til Grønland

- Det tror jeg ikke ud fra min erfaring. Alle landende er i konkurrence med hinanden. Hvis man tager til Norge, New Zealand eller Irland, hvor de også betaler penge tilbage kan man se, at konkurrencen er hård, siger Inga Hlin Palsdottir.