Islandsk bureau: Grønland skal ikke satse på masseturismen

Grønland skal lokke de velhavende turister og ikke kun tænke i antal. Det mener leder af islandsk rejsebureau.
Foto © : KNR
04. maj 2015 07:05

Der er meget, man kan lære fra Island, men der er altså også ting, vi ikke skal overtage. Det siger leder af Greenland Centre i Reykjavik, som driver et rejsebureau med fokus på Grønland.

- Det er ikke altid kvantiteten, men kvaliteten. At prøve at holde det simpelt og gøre det tilgængeligt for turistoperatører at bygge, investererog holde pengene i Grønland, siger Magnus Asgeirsson, som har skrevet speciale om turisme i Sydgrønland og er daglig leder af Greenland Centre.

 

Bus efter bus

Han forklarer, at turismen i Island i dag har nået et niveau, hvor det ifølge ham næsten tager overhånd. Island regner i år med at runde en million turister, men det er ikke kun positivt, og ikke en vej, Asgeirsson mener, Grønland skal kopiere.

Læs også Grønland styrker islandsk turisme

Læs også Island dedikerer et helt center til Grønland

- Med kvantitet er der ikke så meget plads. Som her i Island med the Golden Circle, hvor der går bus efter bus med mange mennesker. Det er en slags turisme, som Grønland ikke skal forsøge at få. Masseturismen, siger Magnus Asgeirsson.

 

Vælg indsats med omhu

Det, som han sælger Grønland på, er den unikke oplevelse. Og allerede i dag bliver nogle turister overrasket over, hvor mange turister der er i for eksempel i Ilulissat.

Læs også Nunataq skaber oplevelses-overblik

Læs også Air Iceland: Qaqortoq Lufthavn ikke en prioritet

- Jeg tror, at en af nøglerne for Grønland erat fastholde det som unikt og ikke sigte efter masseturismen. Hvis prisen skal være lidt højere, er det fint. Man skal være selektiv i, hvilke turister man forsøger at få til at komme, siger han.

 

Fælles indsats

Asgeirsson peger på, at der nogle gange kan være en tilstand i Grønland, hvor man man går og venter på, at der sker noget. En ny lufthavn eller andet. Han gør det dog klart, at han mener, at det er tid til handle.

- Vi skal reagere nu i forhold til turismen. For at kunne det, skal der være fællesfront mellem de lokale operatører, folk som os, Air Iceland og alle, der flyver til Grønland. Men vi er nødt til at handle nu, siger Asgeirsson.