Isen kan gøre internet-handel dyrere

Bygdeboerne skal fremover handle over internettet, hvis de for eksempel vil købe hårde hvidevarer og andet elektronikudstyr fra Pilersuisoqs butikker. Det lægger den kommende servicekontrakt med KNI op til, og her erkender den konstituerede administrerende direktør, at det kan betyde højere priser for kunderne.
Skrevet af Mads Lynge
23. februar 2012 12:12

Det er i et forsøg på at nedbringe varelagrene rundt om i bygderne i takt med at bygdernes befolkningstal er faldende, at KNI vil give adgang til internethandel via butikskæden Pilersuisoq.

Systemet med nethandel får navnet pisisa.gl - på dansk "lad os købe" - og kunderne kan eksempelvis købe hårde hvidevarer og jagt- og fiskeriudstyr, når netbutikken åbner den 1.maj i år. Og KNI's administrerende direktør erkender, at ordningen visse dele af året kan betyde højere priser for kunder, som skibene ikke kan nå frem til.

- Alle priserne vil som udgangspunkt blive inklusiv skibsfragt, og så er det klart, at der er nogle perioder med islag, hvor RAL ikke sejler forbi med skibene, og der vil der så være mulighed ved at betale tillæg at få varene bragt frem ad den vej, siger KNI's Lars Møller Sørensen.

Men direktøren mener, at forbedringerne rigeligt opvejer forringelserne.

- Selvfølgelig er der nogle forringelser, hvis man kigger firkantet på det i forhold til den eksisterende servicekontrakt, men der er også en række forbedringer, siger Lars Møller Sørensen.

Og forbedringerne tæller ifølge ham blandt andet såkaldte butiksråd, der vil få mulighed for i nogen grad at sætte sit præg på hvilke varer, der skal på hylderne i den enkelte Pilersuisoq-butik.

Det nye bud på en servicekontrakt mellem Selstyret og  KNI er lige nu til behandling i Selvstyret, efter at Finansudvalget forkastede den aftale, parterne sidst på året havde forhandlet sig frem til; indtil videre er den eksisterende serviceaftale derfor forlænget til udgangen af marts måned.