Oliesupertanker "Grace 1". Skibet er ifølge de lokale myndigheder i Gibraltar på vej til Syrien med råolie i strid med EU's sanktioner. Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Iran kræver olietanker frigivet øjeblikkeligt

Irans udenrigsministerium kræver, at et af dets olietankere, der er opbragt ud for Gibraltar af britiske flådeskibe, "frigives øjeblikkeligt".

Skibet var ifølge de lokale myndigheder i Gibraltar på vej til Syrien med råolie i strid med EU's sanktioner.

En højtplaceret embedsmand i det iranske ministerium "opfodrede til den øjeblikkelige frigivelse af olietankeren, eftersom den er blevet opbragt på anmodning fra USA baseret på de oplysninger, der i øjeblikket er tilgængelige".

Tilbageholdelsen af den 330 meter lange supertanker "Grace 1" tidligt torsdag kommer på et kritisk tidspunkt i forholdet mellem Iran og EU.

EU er meget opsat på at bevare atomaftalen med Iran, som USA trak sig ud af sidste år.

Men europæerne er meget bekymret for den seneste reaktion fra Iran, der har meddelt, at det ikke længere er bundet af flere elementer i atomaftalen.

Men flere oplysninger tyder på, at det ikke så meget var EU, som det var USA, der bad briterne om at stoppe supertankeren.

Den spanske udenrigsminister og formentlig kommende udenrigspolitiske chef i EU, Josep Borrell Fontelles, siger ifølge BBC, at USA krævede skibet stoppet.

USA har efter bruddet med atomaftalen genindført skrappe sanktioner over for Iran. Herunder en olieembargo, der skal forhindre, at Iran sælger olie på verdensmarkedet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt