Inuvialuit frygter oliekatastrofe

Flere olieselskaber og Inuvialuit mødtes i denne uge i Inuvik for at diskutere sikkerhedsspørgsmål. Olieselskaberne siger: Vi skal nok tage erstatningsansvaret på os, hvis der sker en ulykke, men vi stiller ingen garantier.

Ledere fra Inuvialuit Regional Corporation i det vestlige Arktis har i denne uge holdt en række møder med en række olieselskaber for at diskutere olieboringer i Beaufort Havet og især sikkerhedsspørgsmålene, som bekymrer Inuvialuit meget efter katastrofen i den Mexicanske Golf.

Det er Canada’s nationale energiadministration, der ledede møderne.

Flere olieselskaber var med til møderne, heriblandt Imperial Oil, Conoco-Phillips, Chevron, såvel som sammenslutningen af Canadiske olieproducenter.

Olieselskaberne sagde ifølge avisen Globe and Mail, at de er villige til at acceptere et ubegrænset erstatningsansvar i tilfælde af et olieudslip, men at de ikke er villige til at deponere en vis sum penge som garanti, inden de begynder at efterforske og bore.

Nellie Cournoyea, den forhenværende leder af Nordvest Territoriet som nu er direktør for Inuvialuit Regional Corporation, sagde, at hendes folk, og det vil sige Inuvialuit, har brug for sikkerhed i forbindelse med olieselskabernes evne til at undgå olieudslip og selskabernes vilje til at rydde op efter eventuelle olieudslip, så det nuværende sunde ecosystem i Beaufort havet kan bevares, sagde Nellie Cournoyea.

Forhandlingerne mellem Inuvialuit og olieselskaberne vil forsætte.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt