BILLEDER Inuk Silis Høegh ny kulturambassadør 2015

Filminstruktøren og billedkunstneren Inuk Silis Høegh er udpeget som Kommuneqarfik Sermersooqs nye kulturambassadør 2015. Det skete lørdag ved et arrangementet på Nuuk Kunstmuseum.
Skrevet af Peter Bye Andersen
01. juni 2015 11:16

Kommunens Råd til Kulturfremme valgte dette års kulturambassadør på baggrund af hans alsidighed, store talent og ydmyghed omkring hans arbejde, skrev rådet i sin indstilling.

Formand for Rådet, borgmester Asii Chemnitz Narup, sammenlignede i sin tale den nye kulturambassadør med tegneseriefiguren Asterix; en kløgtig lille kriger, der aldrig går af vejen for en udfordring, lige meget hvor uoverstigelig den end ser ud.

Inuk Silis Høegh er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og skabte sidste år international opmærksomhed som instruktør af filmen om Sume. Dokumentarfilmen var en publikumsucces herhjemme, og modtoger stadig mange anmelderroser fra festivaler i hele verden.

 

Det helt rigtige valg

- Inuk Silis Høegh har vist, at kunsten på samme tid kan knytte landet tættere sammen, og skabe positiv opmærksomhed omkring vores land og vores kommune. Derfor synes jeg han er det helt rigtige valg til kulturambassadør, sagde Asii Chemnitz Narup ved udnævnelsen.

I år er det fjerde gang Kommuneqarfik Sermersooq udnævner en kulturambassadør og for første gang faldt valget på en mandlig en af slagsen. Tidligere har Nive Nielsen, Arnannguaq Gerstrøm og Naja Rosing Asvid været kulturambassadører for kommunen.