INUIT: Politisk uro forstærker fordomme om Grønland

Formanden for de grønlandske foreninger i Danmark, Fællesforeningen INUIT, mener, at den politiske ballade drypper på grønlændere bosat i Danmark

DANMARK: De seneste dages uro på den politiske arena i Grønland har konsekvenser for grønlændere bosat uden for landet. Det siger formanden for Fællesforeningen Inuit i Dammark, Bitha Mittelmann, til KNR.

- Det betyder jo, at der kommer meget negativ fokus på Grønlands styre og Grønlands anseelse. Det giver sig udslag i, at når man taler med danskere, så skal de altid komme med bemærkninger om, at Grønland ikke kan klare sig uden danskernes hjælp. 

Og det forstærkes med sagerne om økonomisk misbrug af landskassens midler, mener hun.

- Det fyrer jo op under fordommene, når der sker sådan nogle negative ting, selvfølgelig.


Store forventninger til Hammond

Forventninger til, at formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond kunne sætte et positivt fokus på Grønland, var ellers store hos Fællesforeningen Inuit, omkring valget i 2013.

- Vi håbede jo på, at hun ville støtte os. Hun er jo meget udadvendt, og vi håbede på, at hun ville støtte grønlændere i Danmark i deres bestræbelser på at udbrede kendskabet til Grønland og grønlandsk kultur, siger Bitha Mittelmann.

Og formanden for Naalakkersuisut har sat Grønland på verdenskortet - senest under sidste uges topmøde i FN, understreger Bitha Mittelmann. Men med de seneste begivender omkring misbrug af landskassens midler, er synet på Grønland lynhurtigt vendt.

- Hendes talegaver er meget positivt udslagende, men med de seneste ting, der er kommet frem, er det faldet væk igen. Det er blevet til negativ påvirkning, vil jeg sige.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt