Inuit i Canada kræver ligestilling

Viens Kommissionen der undersøger hvordan Inuit og Indianere bliver behandlet i Montreal og i provinsen Quebec hørte i denne uge fra Minnie Grey, der er direktør for Nunaviks sundhedstjeneste.
22. februar 2018 19:14

Hun fortalte ved høringerne at det er et meget stort problem at beholde Inuit arbejdere i stillinger indenfor sundhedsvæsenet, fordi de personer der bliver tilkaldt sydfra, får bedre løn og bedre arbejdsbetingelser.

Disse tilkaldte personer, som omfatter alle lige fra læger til ufaglærte får bedre huse, flere rejser og bliver i det hele taget behandlet bedre.

Minnie Grey udtaler til KNR at dette forhold betyder at der er mange ledige stillinger som egentlig godt kunne besættes af Inuit, men som nu ikke bliver besat, eller i stedet besættes af folk sydfra. Hun vil gerne have, at Viens-Kommissionen ser på det problem, og anbefaler at forholdene bliver mere lige.

Kommissionens høringer er en stor succes, og mange flere vil gerne vidne for den. Derfor er dens tidsramme netop blevet forlænget til september 2019, i stedet for at slutte til november i år.