Zacharias Kunuk Inuit filminstruktør optages i Oscar-komiteen

Den verdensberømt inuit filminstruktør Zacharias Kunuk har opnået en ny meget stor ære.

Zacharias Kunuk er blevet inviteret til at blive internationalt medlem af the Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Det er den organisation der hvert år bestemmer hvilke film og hvilke skuespillere der skal tildeles en Oscar, den højeste hæder i filmverdenen.

Indenfor de sidste år er organisationen blevet stærkt kritiseret, fordi mange mente at dets medlemmer for det meste er såkaldte "hvide vestlige mennesker" og at Akademiet ikke udvalgte film af og med sorte, med oprindelige folk eller andre minoritets grupper.

Desuden blev organisationern kritiseret for at vælge film, der fortæller ”hvide og vestlige” historier og ikke udvalgte film, der viste andre sider af samfundet og andre kulturer.

Zacharias Kunuk er er en af de mest berømte canadiske filminstruktører. Hans første store spillefilm, Atanarjuat - Hurtigløberen - vandt den meget prestigefyldte Golden Camera pris ved Cannes filmfestivalen i 2001.

Den var filmet udelukkende med Inuit skuespillere og kun på Inuktitut. I 2015 blev den også valgt som den bedste canadiske film nogensinde.

Zacharias Kunuk, der er fra Igoolik i Nunavut, har desuden lavet en række TV film og andre spillefilm. For tiden arbejder han på en TV-serie der hedder "På jagt med mine forfædre".

Zacaharias Kunuk er een ud af de 774 nyvalgte medlemmer af Akademiet fra hele verden.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!