Inuiaat Isaat flytter til Nuuk

Tele-Post har indgået en aftale med Ánorâk Film om hosting, skriver Tele-Post.
Foto © : Angu Motzfeldt
Skrevet af Ivik Kristiansen
06. august 2015 09:14

Det betyder, at Ánorâk Films hjemmeside, Inuiaat Isaat, som indeholder knap 20 timers gamle grønlandske filmoptagelser, kommer under Tele-Post' server, og kan derfor rumme mere film, oplyser Tele-Post.

Mændene bag hjemmesiden, Emile Hertling Péronard og Inuk Silis Høegh, efterlyste gamle filmklip fra 1950'erne, og frem til 70'erne, under produktionen af  dokumentaren, Sumé - Lyden af revolution.

Det gav en overflod af filmklips, og mange af dem blev ikke brugt i filmen. Det syntes dokumentarproduceren Emile Hertling Péronard og instruktør Inuk Silis Høegh var synd.

LÆS OGSÅ Vi er meget interesseret i at blive klogere på vores fortid

Derfor oprettede de en hjemmeside og udgav optagelser på "Inuiaat Isaat", som altså nu ligger under Tele-Post' vinger.

Og det er dokumentarmagerne godt tilfredse med.

- Det er så vigtigt, at arkivet bliver udbygget løbende, og at vi får samlet alt, hvad der kan hentes frem af filmklip fra de private gemmer. Det er Grønlands egen skildring af udviklingen, og det er personligt, intimt og ægte, siger de ifølge Tele-Post.

LÆS OGSÅ Folkelige film frit tilgængelige

Også administrerende direktør for Tele, Søren Lennert Mortensen, er glad for aftalen.

- I Tele-Post er vi rigtigt stolte over at kunne støtte dette flotte initiativ. Det er kulturhistorie, og det er indhold på internettet. Og så er der er en enorm interesse for arkivet, siger i Tele-post' pressemeddelelse.