Satellitforbindelser i Nuuk skal gøre det muligt at få internettet ud i alle afkroge af Grønland. Foto: KNR

Internet til hele Grønland

Snart kan du tjekke vejrudsigten fra hytten. 36 nye satellitter i det ydre rum skal sikre internetdækning over alt i Grønland.

Forestil dig at have internet midt ude på Indlandsisen eller inde i fjorden, hvor der normalt ellers ikke er signal. Det kan snart blive en realitet. Satellit- og kommunikationsvirksomheden OneWeb har nemlig sendt 36 nye satellitter i kredsløb om Jorden, som skal sikre bedre datadækning på den nordlige halvkugle.

- Vi ønsker at tilbyde meget mere og meget bedre internetforbindelse over hele Grønland, siger Tabitha Aldrich-Smith, marketings- og kommunikationsleder ved OneWeb.

LÆS OGSÅ Tele Greenland lover hurtigere internet i Østgrønland

Bor man i Nuuk, har man måske allerede lagt mærke til de UFO-lignende satellitforbindelser, som er blevet monteret ikke langt fra byen. Disse forbindelser modtager signalet fra satellitterne og bringer det herefter videre til telefonerne, som ligger i lommen på de fleste indbyggere i Grønland.

Er i dialog med TELEPOST

Til KNR fortæller OneWeb, at man allerede er i dialog med de lokale operatører i Grønland, men at der endnu ikke er indgået aftaler.

- Vi samarbejder med lokale operatører, som vil kunne tilbyde servicen til den grønlandske befolkning. Man skal altså ikke købe direkte fra OneWeb, men af de lokale operatører, siger Tabitha Aldrich-Smith.

TELEPOST udtaler til KNR, at de er i dialog med OneWeb og andre satellitfirmaer om fremtidens internetforsyning, men understreger dog, at det endnu er for tidligt at sige, om OneWebs løsning er den rette for kunderne: 

- Vi håber, at de nye satellitteknologier kan bidrage til at skabe ikke kun bedre, men også billigere produkter til vores kunder, men det skal være til en pris, som gør det muligt for vores almindelige kunder at opnå hurtigere internetforbindelser end i dag, siger wholesaledirektør Flemming Drechsel.

Ifølge OneWeb regner de med, at have dækning over alt i Grønland til november. Det bliver dog ikke tilgængeligt, hvis ikke TELEPOST vælger at udbyde den nye satellitteknologi. OneWeb har desuden en målsætning om at have satellit-internet over hele verden i 2022.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl