Anvendelsen af hjertestarter inden for de første kritiske minutter en meget vigtig del af et genoplivningsforsøg, forklarer Kalaallit Røde Korsiat.Foto: Kalaallit Røde Korsiat

International hjertestarterdag markeres

Hvis du ser en person falde om på gaden, kan personen være ramt af et hjertestop. Men ved du hvad du skal gøre for at hjælpe vedkommende?

Det spørgsmål besvarer frivillige førstehjælpsinstruktører fra Kalaallit Røde Korsiat i dag i Nuuk Center i anledning af, at det er international hjertestarterdag.

- Der vil være information om førstehjælp, hjertestartere samt kurser, der tilbydes i Kalaallit Røde Korsiat, skriver Kalaallit Røde Korsiat i en pressemeddelelse.

Formand for Førstehjælpsudvalget, Julie Senderovitz Bendtsen, fortæller, at alle kan blive ramt af et hjertestop, uanset alder og køn og også uden nogen varsel.

- Når man får hjertestop, stopper hjertet med at slå og man stopper dermed også at trække vejret, der kommer derfor ingen ilt rundt i kroppen, udtaler Julie Senderovitz Dendtsen og uddyber:

- Hjernen får ingen ilt, og hjernen overlever kun få minutter uden ilt. Hvis der ikke iværksættes livreddende førstehjælp indenfor meget kort tid, er chancen for at overleve derfor stærkt reduceret.

Derfor er anvendelsen af hjertestarter inden for de første kritiske minutter en meget vigtig del af et genoplivningsforsøg.

- Hjertestarteren er lavet til at alle kan og må bruge den, og derfor er det enormt vigtigt, at være tryg ved at bruge en hjertestarter og dermed også turde bruge den, lyder det fra Julie Senderovitz Bendtsen.

Kalaallit Røde Korsiat afholder arrangementet i Nuuk Centret mellem kl. 14 og 16 onsdag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt