Initiativ skal sikre gode forhold mellem lokale og turister

Retningslinjer for turister skal give en bedre oplevelse for både turister og lokale bygdebeboere, når turistsæsonen for alvor går ind. Det skriver fem nordatlantiske turistorganisationer i en pressemeddelelse.
Ole og Trine Gamst-Pedersen holder et foredrag om slædekørsel og deres hunde for en gruppe kinesere ifbm. Chinese Arctic Travel Summit Foto © : Visit Greenland
Skrevet af Jonas Fievé
26. maj 2017 09:30

Ifølge souschef i Visit Greenland, Anders La Cour, skal retningslinjerne være med til at give et bedre møde mellem de lokale og turister.   

- Det handler rigtigt meget om at forstå hinanden, da man kommer fra meget forskellige kulturbaggrunde og virkeligheder, siger Anders La Cour.

De enkelte bygder kan ifølge souschefen være med til at lave retningslinjer for, hvordan turisterne skal opfører sig i deres bygd.

LÆS OGSÅ Klimakrise kan sende flere turister til Grønland

Det kan være alt lige fra, hvor man må som turist må bevæge sig hen i bygden og, hvordan man kommer i tale med de lokale.

Ifølge Anders La Cour er det en forudsætning, hvis bygderne også skal være en del af turismeudviklingen.

 - Når der skal udvikles turisme i mange små steder, så er det vigtigt, at det foregår på en måde, så det bliver en god og positiv oplevelse for både de besøgende men også dem, der bor lokalt, siger souschef i Visit Greenland, Anders La Cour.

LÆS OGSÅ Tørstige turister sender alkoholsalget i vejret

LÆS OGSÅ Der kommer flere turister til Grønland end nogensinde før