Ingen uro trods million underskud

Mineralefterforskningsselskabet NunaMinerals fastholder de seneste års høje aktivitetsniveau med fokus på de såkaldte sjælde jordarter, diamanter, kobber, guld og wolfram. Det fremgår af årsrapporten med årsregnskabet for 2011, der viser et underskud på 33,4 millioner kroner.

Men de røde tal har ikke fået selskabets ledelse til at ryste på hænderne. Underskuddet i det specielle selskab var ventet, netop på grund af de omfattende efterforskningsaktiviteter. Selskabet, der sidste år hentede knap 20 millioner kroner hjem ved en aktieemission, råder over en egenkapital i omegnen af 137 millioner kroner.

Selskabet planlægger i det kommende år at sikre en yderligere kapitaltilførsel i forbindelse med en såkaldt parallelnotering af selskabets aktier på en international børs med fokus på mineralsektoren. En proces, der ventes afsluttes i andet halvår i år.

Selskabet råder i dag over koncessioner, der dækker omkring 10.000 kvadratkilometer. Og efterforskningsarbejdet er målrettet mod udvikling af mineprojekter, der kan sælges helt eller delvist  eller drives på partnerskabsbasis.

For øjeblikket er selskabet i en større undersøgelsesfase, der skal fastslå omfanget og mængden af de interessante råstoffer. Herefter kan der i løbet af få år blive tale om miljø- og lønsomhedsstudier i samarbejde med andre partnere om udvikling af flere projekter til en egentlig minedrift.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt