Landslægeembedet vil i den kommende uge øge fokus på resten af landet, hvor der skal tages flere test, end der er gjort tidligere.Foto: KNR

Ingen nye smittede i Grønland

Der er kommet svar på 43 prøver, som alle var negative for coronavirus, fortalte Landslægeembedet på dagens pressemøde.

Der var gode nyheder på dagens pressemøde, hvor myndighederne kunne meddele, at der ikke er nye smittede blandt 43 svar på prøver.

Og det er et væsentligt resultat, mener landslæge Henrik L. Hansen, fordi de fleste af prøverne, som der er kommet svar på, er taget en uge efter, at flyvning til Grønland blev indstillet.

- Var der kommet meget smitte herop i de sidste dage, hvor der var normal flyvning hertil, så ville vi have forventet at se smittespredning i disse prøver, og det er der ikke, så dermed kan vi med lidt større sikkerhed kan sige, at der ikke er risiko for en epidemi i Nuuk i den nærmeste fremtid, siger landslæge Henrik L. Hansen.

Flere test på kysten

Landslægeembedet vil i den kommende uge øge fokus på resten af landet, hvor der skal tages flere test, end der er gjort tidligere.

- Vi vil nu øge overvågningen på kysten i den kommende uge. Indtil der er gået 14 dage uden regelmæssige flyvninger, vil der stadig være en betydelig risiko for, at der kan opstå smittetilfælde på kysten, og derfor vil vi intensivere testningen i den kommende uge, sige landslæge Henrik L. Hansen.

Landslægen fortæller også, at man i højere grad vil teste personer, selv om de ikke viser tydelige symptomer på coronasmitte.

Bor du i en bygd, kan du dog ikke blive testet i bygden. Du er nødt til at tage hen til den nærmeste by for at blive testet.

Der er nu blevet testet 402 personer i Grønland.

Kommentarer