Det meste af Danmark har været lukket siden midten af december. Desuden skal alle indrejsende i isolation i 10 dage - men ikke personer, der ankommer fra Grønland og Færøerne.Foto: RitzauScanpix

Ingen isolation efter ankomst fra Grønland til Danmark

Rejsende fra Grønland og Færøerne behøver ikke gå i isolation i Danmark som alle andre tilrejsende, slår den danske sundhedsminister fast.

Der er ingen grund til at pakke kufferten til mange dage alene, hvis du rejser til Danmark.

For mens alle indrejsende i Danmark ifølge nye regler skal gå i 10 dages isolation - uanset om man er testet positiv eller negativ for coronasmitte - gælder reglen ikke for passagerer fra Grønland og Færøerne.

LÆS OGSÅ Krav om isolation for rejsende til Danmark

Det understreger den danske sundhedsminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Grønlandsudvalget.

- Bestemmelsen indeholder ikke mulighed for at fastsætte krav til personer, der ankommer til landet fra Grønland og Færøerne, skriver han.

Årsagen er, at Grønland har overtaget det meste af af sundhedsområdet, herunder også epidemiområdet. På Færøerne hører epidemiområdet stadig under Danmark, men de nye regler er ikke sat i kraft for Færøerne.

Rejs ikke ud af Grønland

Reglerne om 10 dages isolation efter ankomst til Danmark for alle uden for kongeriget gælder foreløbig frem til og med 28. februar.

Men det er begrænset, hvor mange personer fra Grønland, der reelt sætter sine fødder i Danmark i øjeblikket.

Myndighederne advarer nemlig mod al unødig rejse af og ind af Grønland. Der sker på baggrund af et indrejseforbud i Grønland, der gælder frem til 18. april. Du kan altså ikke være sikker på at rejse ind i Grønland, hvis du først er rejst ud.

LÆS OGSÅ Indrejserestriktioner fortsætter til 18. april

Det må kun være såkaldt myndighedsflyvning til Grønland - altså folk, der er visiteret af Coronasekretariatet, der må komme ind i landet. 

Det sker - ifølge Naalakkersuisut - på grund af to ting: Dels for at der nu bliver lempet for rejse mellem kommuner i Grønland og dels for at holde den britiske mutation af corona, som er på fremmarch i Danmark, ude af landet.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 19.065
  Antal smittede 30
  Antal raskmeldte 30
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret:
  24. februar 2021 kl. 11:00