Partiets fire medlemmer i Inatsisartut, hovedbestyrelsesmedlemmer og repræsentanter for lokalafdelinger - 23 i alt - deltager på mødet.Foto: KNR

Ingen har meldt deres formandskandidatur endnu i Naleraq

På lørdag holder Naleraq en ekstraordinær generalforsamling. Pele Broberg stiller først op, hvis nogen i partiet beder ham om det. Jens Napãtôk vil endnu ikke svare på, om han vil stille op.

På lørdag er der formandsvalg hos Naleraq, der har fire medlemmer i Inatsisartut. Men to af de mest prominente medlemmer, vil endnu ikke melde deres kandidatur.

Pele Broberg, der ad flere gange har være naalakkersuisoq, træder først frem, hvis partikolleger beder ham om det.

- Hvis jeg opfordres til at stille op, vil jeg selvfølgelig helhjertet samarbejde for at opnå resultater. Hvis jeg kan bidrage til, at Naleraq bliver stærk, vil jeg gøre mit til at det lykkes, siger Pele Broberg.

LÆS OGSÅ Hans Enoksen træder omgående tilbage som partiformand

Partiets politiske ordfører Jens Napãtôk’ vil endnu ikke afsløre om han stiller op til formandsposten, men håber, at der blot opstilles en formandskandidat, som alle kan samles om.

- Jeg håber inderligt, at vi på lørdag vælger en formand, der samler alle 23 delegerede, siger Jens Napãtôk’ til KNR.

Fungerende formand opfordret til at stille op

Sandsynligheden for at hans ønske bliver til virkelighed, er dog lille. Partiets fungerende formand, Ruttsi Lynge Lennert, har fortalt KNR, at hovedbestyrelsen har opfordret hende til at stille op. Og hun siger, at hun stiller op, hvis der blot er en formandskadindat.

- Hovedbestyrelsen har opfordret mig til at stille op, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ På lørdag skal Naleraq vælge en ny formand

Ifølge Jens Napãtôk’ bør den kommende partileder kunne arbejde alsidigt. Og så skal vedkommende have forståelse for Kinas og USA's fokus på Grønland, der bliver større og større.

- Der er interesse for os med fokus på det økonomiske. Der er de forfatningsmæssige i forhold til vores fremtidige selvstændighed. Vedkommende må være kompetent til at forholde sig til mange værdifulde udviklinger, siger han til KNR's formiddagsprogram Aasarpalaaq.

Najussanngitsut

Efter Hans Enoksens pludselige afgang fra formandsposten for en uge siden, er en ekstraordinær generalforsamling i Naleraq blevet aktuel.

Den ansvarshavende chefredaktør på avisen AG, Christian Schultz Lorentzen, har spået at enten Napãtôk’ eller Pele Broberg til at blive formand.

Partiets fire medlemmer i Inatsisartut, hovedbestyrelsesmedlemmer og repræsentanter for lokalafdelinger - 23 ialt - deltager på mødet.

Ved valget til Inatsisartut sidste år fik Pele Broberg fik tilslutning fra 550 vælgere, mens 324 vælgere pegede på Jens Napãtôk’.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl