Air Greenland: Ingen godkendte landingspladser i Itilleq og Sarfannguit

Befolkningerne i bygderne i Itilleq og Sarfannguit har været uden helikoptertransport i snart en måned. Air Greenland forklarer, at det skyldes ændringer i reglerne for helikopterlandingspladser.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
17. marts 2018 15:36

Ændringerne har betydet, at der ikke er nogle godkendte landingspladser til helikoptere i de to bygder.

Det er ellers rederiet Disko Line, der har servicekontrakten for transport til og fra de to bygder, men i januar, februar og marts er Air Greenland hyret ind for at stå for transporten med helikopter til bygderne, da det er svært at sejle i perioden.

Men der har heller ikke kunnet lade sig gøre at flyve. I en mail til KNR skriver Air Greenland:

- Det er indskærpet med den nye dispensation, som kom slut januar, at alle helikopterlandingspladser skal have arealtildeling og området godkendes, skriver Air Greenland fredag og fortsætter:

- Det er korrekt, at der fortsat mangler godkendte helikopterflyvepladser for Sarfannguit og Itilleq.

Forventer landingspladser godkendt inden for få dage

Den manglende helikoptertransport har vakt bekymring hos borgerne i de to bygder, men der er en løsning på vej, skriver Air Greenland, som forventer, at flyvepladserne for Itilleq og Sarfannguit vil være godkendte inden for få dage.

LÆS OGSÅ Nye regler holder helikoptere fra Sarfannguit og Itilleq

På spørgsmålet om, hvorfor borgerne ikke har fået besked om problemerne, henviser Air Greenland til Disko Line:

- Kunderne er i dette tilfælde Disko Lines og ukendt af Air Greenland. Derfor må information om rejsen forventes af komme derfra. Såfremt Disko Line har manglet information fra Air Greenland, beklager vi dette, og det vil vi følge op med Disko Line, skriver Air Greenland.