Ingen Forårssamling i Inatsisartut

Så er det nye Inatsisartut blevet sendt på arbejde. I dag klokken 13.00 mødes de for at beslutte, hvem der skal side i Inatsisartuts forskellige udvalg som for eksempel det vigtige Finans- og Skatteudvalg eller Lovudvalget, og hvem der skal være Ombudsmand for Inatsisartut.
08. april 2013 09:14

Senere på dagen skal de på et lukket møde indstille medlemmer til Råd og Nævn i Inatsisartut, ligesom de skal vælge medlemmer til de stående udvalg.

I morgen skal de på den igen, for her bliver der nemlig holdt ekstraordinær samling i Inatsisartut. Det er umiddelbart ikke de store emner, der skal diskuteres, men lidt nyt er der alligevel.

For det første bliver det klart, at der ikke bliver holdt nogen Forårssamling, da det ny Naalakkersuisut simpelthen ikke er klar til at præsentere sine nye punkter efter kun ganske kort tid på magten. Derfor skal der i morgen fastsættes et tidspunkt for Efterårssamlingen, hvor vi så kan forvente, at se regeringen fremsætte en del af de forslag, den har præsenteret i sin koalitionsaftale.

Herudover skal der i morgen fastsættes skattemæssige fradrag for 2014.  Det nye Naalakkersuisut har dog ikke haft tid til at foreslå nye satser, og derfor er kutymen, at den afgående regering fremsætter et forslag om at kører videre med de gældende satser, før de går af, som det nye Naalakkersuisut så kan acceptere, da dette er det politisk mest neutrale. Derfor vil personfradraget også næste år være på 48.000 kroner.