Indhandlingsskib jagter flere skind til Great Greenland

Fra 1. august og måneden ud har Great Greenland lejet et indhandlingsskib, der skal sørge for, at der kommer flere sælskind til produktion hos skindvirksomheden.
Skrevet af Kenneth Elkjær
01. august 2017 11:34

Indhandlingen af skind bliver lavere og lavere, og nu forsøger Great Greenland sig med et nyt initiativ for at få nogle flere skind i hus. Det fortæller administrerende direktør Ditte Sorknæs i en pressemeddelelse:

- Vi kan ikke sidde passivt og se til, mens vores leverancer af skind bliver mindre og mindre, og fangernes indtjening falder, siger hun.

LÆS OGSÅ Great Greenland indsætter skib i jagten på skind

Hvis forsøger viser sig som en succes, kan flere indhandlingsskibe være på vej i 2018.

- Flere fangere og fangerforeningen har givet udtryk for, at et indhandlingsskib måske er løsningen, da de så kan gå længere ud fra kysten, så nu afprøver vi det her i Sydgrønland, fortæller Ditte Sorknæs.

Skindvirksomheden har leaset skibet LK Larsen II i fire uger. Skibet sejler ud tirsdag fra Qaqortoq mod Nanortalik. Senere vil skibe flytte sig i retning af, hvor de største bestande befinder sig. Fangere kan indhandle hele sæler og skind uden større mængder spæk, oplyser virksomheden.

LÆS OGSÅ Sælskind i kraftig tilbagegang

LÆS OGSÅ Bedre fiskeri betyder færre sælskind

LÆS OGSÅ Pink sælskind stjal opmærksomheden under X Factor