IMO vil begrænse drøjt brændstof

Den internationale søfartsorganisation IMO har besluttet at begynde arbejdet med at begrænse den risiko, der er når skibe sejler med tung olie i Arktis.

Beslutningen om at begrænse risikoen ved tung olie i Arktis var et af resultaterne ved et møde i organisationens havmiljøbeskyttelseskomité, MEPC, der sluttede 7 juli.

Arbejdet består i at et udvalg i MEPC frem mod det næste møde i april 2018 skal undersøge og udvikle foranstaltninger, der kan gøre risikoen ved tung olie mindre.

Tung olie bliver brugt som brændstof på store skibe og er væsentligt billigere end andet brændstof. Men olien er meget udskældt af især miljøorganisationer for at forurene mere end andet brændstof og for at være særlig problematisk, hvis der skulle ske oliespild ved en ulykke.

LÆS OGSÅ RAL støtter globalt forbud mod tung olie

Arbejdet med at begrænse risikoen ved tung olie, der nu er sat i værk er støttet af alle de arktiske lande og flere lande uden for Arktis. Også Naalakkersuisut har støttet forslaget.

Forud for mødet meddelte Naalakkersuisut den danske delegation, at man fra grønlandsk side ikke har nogle invendinger mod forslaget, oplyser Miljødepartementet til KNR.

LÆS OGSÅ Danske redere ønsker forbud mod tung olie i Arktis

Tidligere har Danmarks Rederiforening, der blandt andet har RAL som medlemmer udtrykt støtte til et forbud mod tung olie. Ligesom det norske selskab, Hurtigruten og Norges Rederiforbund, skriver Arctic Deeply.

Blandt støtterne til IMOs nye arbejde var også Rusland, der tidligere har været modstander af at begrænse tung olie, fordi flere dele af de russiske områder af Arktis er meget afhægige af den slags brændstof.

Ifølge mediet Arctic Deeply, der har talt med IMO går det nye arbejde blandt andet ud på at se på nye skibsdesigns, nyt udstyr eller nye restriktioner for forskellige brændstoftyper.

LÆS OGSÅ Regeringsparti støtter forslag om forbud mod tung olie

Tung olie blev forbudt omkring Antarktis i 2011 på grund af risikoen for miljøet. Og Norge har forbudt tung olie omkring ø-gruppen Svalbard, mens der i resten af Arktis indtil videre er en anbefaling om at undlade brugen.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt