IMAK: Der skal færre elever i klasserne og flere støttepersoner

Der skal bruges flere midler på folkeskole, hvis den skal blive bedre. Lærerne er parat med en række forslag til forbedringer af skolen.
22. april 2015 12:07

Der skal være færre elever i klasserne, flere støttepersoner og lige meget undervisning i byer og bygder.

Sådan lyder nogle af de forslag, som IMAK nu er klar med til forbedring af folkeskolen.

Forslagene er resultatet af det netop overståede møde i Ililussat, hvor bl.a. lærerene, naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen og KANUKOKA diskuterede evalueringen af folkeskolen.

Læs også Nivi afviser forringelser og fyringer på uddannelser

Hvis man skal folkeskolens problemer til livs, så skal man handle nu.

Så klart udtrykker formand for IMAK - lærernes faglige organisation - Sivso Dorph det. Og her er løsningen ikke at spare og effektivisere, som naalakkersuisoq Nivi Olsen (D) ellers har lagt op til.

Dorph: Larm er et stort problem
Man skal poste de nødvendige ressourcer i skolen - og særligt fokusere på at få mindre larm i klasserne og mere psykolog- og socialrådgiver-støtte til eleverne. Larmen skal dæmpes ved at der maks kommer til at være 18 elever i hver klasse.

Og det skal ske noget nu, hvis der skal ske en ændring, mener han.

- Hvis man ønsker at forbedre resultaterne i den grønlandske folkeskole, så må politikerne se problemerne i øjnene. Ellers vil problemerne blive ved med at eksistere. Det kan godt komme til at betyde, at der skal bruges flere midler. Man må prioritere folkeskolen, siger han.

Imak og Naalakkersuisut arbejder desuden på at oprette en såkaldt følgegruppe, der skal arbejde videre med initiativer ovenpå evalueringen af folkeskolen.