Ilulissat ramt af indbrudsbølge i nattetimerne

Både virksomheder og offentlige bygninger har været ramt af den seneste tids indbrudsbølge i Ilulissat. Indbruddene sker hovedsageligt mellem klokken tre og seks om natten. Det skriver politiet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. august 2016 14:23

Politiet opfordrer i den forbindelse virksomheder og borgere til at deltage i opklaringen og opbremsningen af indbruddene.

- Vi skal endnu engang opfordre til, at man sørger for, at alle vinduer og døre er lukkede og låst, når man forlader arbejdspladsen, samt at der ikke opbevares kontanter eller let omsættelige varer på stedet, lyder opfordringen fra Sebastian Bech, operativ leder, politiet i Ilulissat

Han opfordrer samtidig de erhvervsdrivende i byen til at aflevere deres videoovervågning, da det er brugbart for politiets efterforskning. Borgere opfordres også til at tage kontakt til politiet, hvis de bliver tilbudt varer, der kan stamme fra indbrud.

Sebastian Bech fra politiet i Ilulissat krydser fingre for, at politiet og borgerne i fællesskab snart kan stoppe bølgen af indbrud, der har ramt byen.

- Et indbrud er en ubehagelig oplevelse både for privatpersoner og for virksomheder. Desuden koster det i sidste ende den enkelte og samfundet penge, ligesom det er en kriminel handling. Vi håber derfor fra politiets side, at vi i samarbejde med borgerne og virksomhederne kan bremse denne bølge af kriminalitet i Ilulissat, siger han.  

Borgere i Ilulissat kan kontaktes på 70 14 48, hvis de oplever noget mistænkeligt. De erhvervsdrivende i byen kan henvende sig på politistationen, hvis de ønsker vejledning i, hvordan de kan forhindre indbrud i deres bygninger.