Ilulissat får familiecenter

Qaasuitsup kommunias nye store familiecenter står nu klar til brug. Her er et værested for børn og unge og plads til familier med børn, der skal i behandling. 2 psykologer, en psykoterapeut, socialrådgivere og pædagoger er nu klar til at behandle familier med problemer. Ikke kun i Ilulissat, men også i hele nordkommunen, ved hjælp af et rejsehold.

- Vi har fået et stort og dejligt familiecenter her på stedet, som kan bruges som værested for børn og unge. Så har vi også en åben rådgivning til børn og unge og forældre, som er her i Ilulissat, siger afdelingsleder i familiecenteret, Malene Biilmann.

Der er også plads til at familier fra for eksempel en bygd kan bo i familiecenteret, mens de er under behandling eller får vejledning i at opdrage børn.

Lige nu er de ved planlægge personalets arbejdsgange, men familiecenteret skal tage sig af klienter, som er visiteret af socialkontoret.

- Det kan være unge forældre, der har behov for viden omkring opdragelse af deres nyfødte eller mange andre ting, siger Malene Biilmann.

Det er ikke kun Ilulissat, der vil gå gavn af det nye familiecenter med psykologer, psykoterapeut, socialrådgivere og pædagoger. Et team på 4 medarbejdere skal rejse rundt og møde sagsbehandlere og klienter i de andre byer i Qaasuitsup kommunia.

- Socialforvaltninger, som ikke har familiecenter eller familiehuse, skal visitere familier, som har behov for støtte i deres dagligdag gennem samtaler. Og det er det opsøgende team, som går ind og rådgiver og vejleder sagsbehandlere, men også kan have samtale med klienterne, siger afdelingsleder i Familiecenteret Malene Biilmann. 

Den officielle åbning af det nye familiecenter sker den 3. december. En åben rådgivning for familier bliver åbnet på mandag, hvor borgere kan ringe ind eller møde op på familiecenteret med spørgsmål om f.eks. opdragelse af børn eller teenageproblemer.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt