Ilulissat får en ny skole

Selvstyret og Qaasuitsup Kommunia er nu blevet enige om at skrinlægge alle planer om en omfattende renovering af Mathias Storch-skolen i Ilulissat. I stedet satses der nu på at opføre en helt ny og moderne folkeskole i byen.

Det fremgår af fælles pressemeddelelse fra naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen og Qaasuitsup Kommunias borgmester Jess Svane.

Den nye beslutning kommer efter, at det har vist sig, at renoveringen af Mathias Storch-skolen ville blive 11 millioner kroner dyrere end anslået.

Derfor er Selvstyret og Qaasuitsup Kommunia nu blevet enige om at nedsætte en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe, der skal udarbejde et såkaldt bygherreoplæg til en helt ny folkeskole.

- Målet er, at Inatsisartut gerne skal tage stilling til oplægget inden 3. behandlingen i november af Finansloven for næste år. Hvis Inatsisartut siger god for oplægget, så kan byggeriet af en helt ny skole indledes allerede til næste år, siger Jens B. Frederiksen i dag.

Ifølge borgmester Jess Svane er de nuværende forhold på Mathias Storch-skolen utilfredsstillende for alle parter.

- Og derfor er vi fra kommunalt hold indstillet på at få byggeriet igang så hurtigt som muligt, siger han og peger på sidegevinsten ved et skolebyggeri.

- Jeg håber naturligvis, at byggeriet kan sparke gang i beskæftigelsen, og at kommunens håndværksmestre får fyldt godt op i deres ordrebøger, lyder det fra Jess Svane.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt