Ilisimatusarfik præsenterer nyt vestnordisk studie

Et nyt samfundsvidenskabeligt studie skal fastholde lokale talenter og tiltrække internationale lærer og studerende.

Grønlands Universitet - Ilisimatusarfik - lancerer til efteråret sammen med fire andre vestnordiske universiteter i Norge, Island og på Færøerne et helt nyt studieprogram med en række samfundsvidenskabelige fag som dækker et bredt spekter af de problemstillinger, der præger den nordatlantiske region, skriver den vestnordiske samarbejdsorganisation NORA i en pressemeddelelse.

 

Fælles udfordringer

Programmet udspringer af en rapport fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD, der i en rapport i 2011 understregede vigtigheden af, at landene i NORA-regionen samarbejder om deres fælles udfordringer, og samtidig etablerer et netværk af beslutningstagere i den private og offentlige sektor. Folk som kender hinandens kulturer og derfor lettere kan samarbejde på  tværs af landegrænser.  

 

Foregår på engelsk

Det nye uddannelses´program, der hedder Governance og Sustainable Management og foregår på engelsk og sigter på at fastholde lokale talenter og tiltrække internationale studenter og lærere.

Programmet læner sig op ad et andet NORA-program Green Growth, der beskæftiger sig med grøn vækst i landenee i Vestnorden. Her deltager universiteter på Færøerne og i Island og Canada.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl