Ilisimatusarfik har fokus på frafaldet

Mandag startede 193 nye studerende på Ilisimatusarfik. Det er et markant højere end i de foregående år, og det glæder rektor Gitte Adler Reimer. Hun ved samtidig, at et af universitets store opgaver bliver at sørge for, at de studerende ikke dropper ud.

Lykke Lynge er en af 193 studerende, der mandag startede sin studietid. Hun skal studere på Ilisimatusarfiks nye uddannelse jura. 

Hun har allerede gjort sig nogle tanker om, hvordan hun vil undgå at blive en af de mange studerende, der dropper ud hvert år. 

- Jeg tænker rigtig meget på, at man som person skal være god til at lytte til sig selv i forhold til, hvor man er henne og høre på sig selv, om man har brug for noget støtte i forhold til det faglige og det personlige. Jeg har tænkt, at jeg vil bruge de muligheder, der er for samtaler, rigtig meget, siger Lykke Lynge, der også vil benytte sig af fællesskabet med de andre studerende. 

LÆS OGSÅ Uddannelsesniveauet går den rigtige vej

Sidste år begyndte 131 studerende på Ilisimatusarfik, men 24 procent af dem er allerede droppet ud igen. Rektor Gitte Adler Reimer fortæller, at det er problem, man har stor fokus på. Derfor er man også klar med en ekstra indsats for at sikre, at frafaldet bliver mindre på den nye årgang.

- Vi har indført mentorordninger, sådan at ældre studerende er mentorer for nye studerende, så de kan rådgive dem i forhold til studier og almindelige forhold, som man godt kan få brug for, når man studerer, siger Gitte Adler Reimer

Ilisimatusarfik har inden studiestart tilbudt de nye studerende gratis kurser i dansk, engelsk og studieforberende undervisning, der skal ruste eleverne fagligt. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl