Arctic Sports: Ikerasak fik bedste resultat og viste bedste sportslige optræden

Bygden Ikerasak med indbyggertal på mellem 200 og 300 er stadig førende i Arctic Sports i Grønland – til trods for at bygden ikke har nogen idrætshal.
Arctic Sports Ikerasak havde 22 deltagere ved grønlandsmesterskaberne i Arctic Sports Foto © : Noah Mølgaard / KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
20. marts 2023 12:50

Grønlandsmesterskaberne i Arctic Sports sluttede lørdag, hvor klubbernes samlede resultater blev talt sammen. Og det samme gjaldt samlede resultater i individuelle konkurrencer.

Jublen var stor, da Ikerasak blev annonceret over højtaleren som samlet vinder som klub.

- Vi er meget glade for at have opnået det bedste samlede resultat som klub efter at have gjort det samme ved grønlandsmesterskabet i Ilulissat, der blev afholdt i oktober, siger formand for Arctic Sports Ikerasak Kaaliina Therkildsen til KNR.

Ikerasak har ingen idrætshal og bruger derfor skolens lokaler til træning. Der er ikke tale om større lokaler, skolens længste gang bruges til opvarmning og højden til loftet i lokalerne giver begrænsninger til de bedste udøvere i springkonkurrencer som one foot high kick, hvor de bedste drenge sparker over 240 centimeter i højde, mens stortalentet Randi Zeeb Sigurdsen sparkede i højden 214 centimeter.

Loftshøjde giver begrænsninger

Udøvere i one foot high kick skal lande ned på den fod, de har sparket med, og være i balance med den fod inden forsøget bliver godkendt.

- Pigerne i Ikerasak er blevet så gode, at loftet i nogle lokaler i skolen ikke er højt nok til deres evne til at sparke, fortæller formand for Arctic Sports Greenland Bolethe Stenskov til KNR.

- Udøverne fra Ikerasak er nu så dygtige, at de repræsenterede Grønland ved Arctic Winter Games med gode resultater, siger Bolethe Stenskov.

God opbakning

Men der samles mange penge til deltagelse ved grønlandsmesterskaber. Ikerasak havde i år 22 deltagere ved mesterskaberne og havde nogenlunde samme antal deltagere ved sidste års mesterskaber, der blev afholdt i oktober i Ilulissat.

- Vi afholder indsamlinger løbende en stor del af året for ikke at vente med det indtil sidste øjeblik, fortæller Kaaliina Therkildsen.

- Bygdens indbyggere giver prisværdig støtte til vores indsamlinger. Forældre og andre familiemedlemmer medbringer mad, som de har lavet, til vores arrangementer, hvor de også selv betaler ingredienser. Indtægter fra salg går direkte til vores klub, fortæller Kaaliina Therkildsen, som også peger på det gode samarbejde mellem trænere og bestyrelse som medårsag til klubbens gode resultater.

Ikerasak fik også prisen for bedste sportslige optræden, der for første gang blev uddelt i år.

Næste års mesterskaber i Arctic Sports skal afholdes i Qaqortoq.

Andreas Johansen fra Tasiilaq fik det bedste personlige resultat i den såkaldte allround konkurrence, mens Petra Amossen fra Uummannaq vandt hos kvinderne.