IA: Vi vil samarbejde om Grønlands økonomi

IA ser frem til, at koalitionens økonomiske politik skal forbedre landets økonomi inden 2018, og vil være en konstruktiv medspiller i arbejdet med at realisere projektet.

 

 Det skriver partiets medlemmer i finansudvalget, Sara Olsvig, Naaja H. Nathanielsen og Peter Olsen, i en fælles pressemeddelelse.

 

- Vi ser frem til dialogen og til reelle forhandlinger, hvor vi vil gøre vores til at bygge bro over vores forskelle og fokusere på de fælles ambitioner, lyder det fra dem.

 

De tre partifæller understreger, at de er glade for, at koalitionsaftalens mange ’ufinansierede og dyre løfter’, som de kalder dem, ikke alle er medtaget i finanslovsforslaget for 2015.

 

Men de peger samtidig på flere områder, som de mener mangler i Naalakkersuisuts udspil til finansloven, der blev præsenteret på et pressemøde igår.

 

Blandt peger de på, at den planlagte skattereform ikke er på tegnebrættet på trods af ønsket om, at det skal kunne betale sig at arbejde, at mået om at skabe attraktive rammer for erhvervslivet ikke er nævnt i beskrivelsen af finansloven for 2016, at At anlægsrammen for boliger beskæres med 130 millioner, og at der ikke er fundet finansiering til nyt kollegiebyggeri. Og endelig kritiserer de tre IA-politikere, at fiskeriet ikke er nævnt med et ord  i finansloven, selvom det er landets beærende erhverv.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt