IA: Status på det politiske arbejde

IA har i den just forgangne weekend holdt seminar i Diskoområdet. Emnet var status på det politiske arbejde henholdsvis i Qaasuitsup Kommunea, i Inatsisartut og i Folketinget.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Peter Troelsen
08. juli 2013 08:12

Blandet de mange punkter på dagsordenen var uran i Grønland. Imens den nye koalition i Naalakkersuisut arbejder på højtryk for at få fjernet nul-tolerancen overfor uran, har IA valgt at bibeholde den holdning, partiet har haft i umindelige tider. Her er nul-tolerancen en naturlig del af IA´s politik, og det har man ikke tænkt sig at lave om på.

Desuden har IA planer om at fremme selvforsyningen i Grønland. Det skal mest af alt foregå ved hjælp af produkter fra land- og dyrebruget i Sydgrønland. Det kan bl.a. gøres ved at få nedbragt de lokale fragtrater. En af måderne at gøre det på er at lægge CO2 afgift på de fødevarer, der importeres til Grønland.

IA vil arbejde hårdt for at få den langsommelige behandling i social regi i Qaasuitsup Kommunea afskaffet og erstattet med en hurtigere og frem for alt mere smidig sagsbehandling. Som tingene fungerer i øjeblikket, er det alt for kostbart for både borgere og kommune.