IA Nuuk: Genoptag sagen

Inuit Ataqatigiit's lokalafdeling i Nuuk tager skarp afstand fra Finansudvalgets afslag på Naalakkersuisuts anmodning om at foretage en såkaldt "budgetneutral omrokering" af midler til de videre forundersøgelser omkring en ny containerhavn i Nuuk.
09. juli 2011 12:20

IA-Nuuk opfordrer direkte Finsudvalget til genoptage sagen og omstøde beslutningen.

Naalakkersuit havde søgt om 3,4 millioner kroner, som skulle hentes fra en række besparelser eller uforbrugte midler til andre projekter. Men Finansudvalget sagde nej. Blandt andet ville udvalget have, at Transportkommissionens betænkning først skulle behandles på Inatsisartuts efterårssamling.

- Og det er jo tænkeligt, at Inatsisartut har en anden prioritering end den transportkommissionen har, lød det i afslaget.

Men IA i Nuuk er lodret uenig med finansudvalget, der har partifællen Olga P. Berthelsen som formand. Lokalafdelingen understreger, at havnen er alt for lille til det nuværende aktivitets niveau og kalder projektet for en investering i fremtiden.

- De mulige medinvestorer til den nye havn er, efter sigende, parate til at deltage i finansieringen af forundersøgelserne på lige fod med landskassen. Derfor er  Finansudvalgets afgørelse mærkelig. Der er ikke tale om mange penge i forhold til de gode muligheder, som er forbundet med projektet, tilføjer IA i Nuuk.