IA kalder vores demokrati umodent

Set i lyset af begivenhederne i Inatsisartut i går, hvor debatten om ophævelsen af nul-tolerancen var ualmindeligt tæt på at korsslutte den demokratiske proces, farer to fremtrædende IA-politikere i blækhuset og kalder vores demokrati for umodent.
Skrevet af Peter Troelsen
11. oktober 2013 08:54

Koalitionen satsede hårdt på at vedtage ophævelsen af nul-tolerancen allerede efter førstebehandlingen, og undlade at sende forslaget i udvalg. Kun opsætsighed mod Siumuts ledelse fra Hans Enoksen og Kristian Jeremiassen sikrede en udvalgsbehandling.

-En udvalgsbehandling vil give Inatsisartut mulighed for at ændre på dette beslutningsforslag og komme med en betænkning. I denne betænkning kan man komme med forskellige konsekvenser af forslaget, sådan at alle medlemmer af Inatsisartut er klar over konsekvenserne af deres stemme, fastslår Naaja Nathanielsen og Sara Olsvig.

De to IA-politikere mener at koalitionen er bange for en åben politisk debat omkring nul-tolerancen, og kun har lyst til at forholde sig til deres egen virkelighed. Derfor vil IA under udvalgsbehandlingen kræve, at beslutningsforslaget sendes i høring inden det kommer til andenbehandling i Inatsisartut.

-Inuit Ataqatigiit konstaterer, at landet ledes af et flertal med en meget lille demokratiforståelse. Man har først afvist, at sende de forskellige rapporter til høring i offentligheden. Og herefter afviser man blankt at høre sine politiske modstandere, forklarer de to IA´ere.