IA ikke imponeret over Corydon

Da den danske regering fremlagde det seneste forslag til finanslov sendte Kuupik Kleist og Sara Olsvig et brev til statsministeren og finansministeren. Det brev er der nu kommet svar på, og det stiller ikke IA tilfredse.
Skrevet af Peter Troelsen
04. oktober 2013 11:14

IA har i deres skrivelse til Helle Thorning og Bjarne Corydon påpeget en lang række områder, der har med Grønland at gøre, som kunne trænge til en forbedring. Blandt andet retsvæsen og sociale tiltag rettet mod udsatte grønlændere.

Disse områder er dansk ansvar, og IA har arbejdet hårdt i en længere årrække for at få forbedringer på disse områder. Indtil nu uden det helt store held.

-Vi har drøftet brevet fra finansminister Bjarne Corydon (S), og må konstatere at der hverken er megen vilje til konkret løsning, eller vilje til som udgangspunkt, at tage en dialog om de punkter vi har efterlyst et løft på. Det synes jeg er trist, forklarer Johan Lund Olsen.

Der findes dog også et enkelt positivt tiltag i brevet fra finansminister Bjarne Corydon, og det glæder IA at man måske alligevel kan se resultater af den store indsats partiet har lavet for at påvirke den danske regering.

-Finansministeren skriver at regeringen vil afsøge mulighederne for at finde fast finansiering til de sociale projekter som et særskilt initiativ, og hvis det vitterligt lykkes, er det dog et skridt på vejen. Og vi følger naturligvis også fortsat den del af arbejdet tæt, siger Johan Lund Olsen.