IA har den største gæld

Inuit Ataqatigiit gik ud af 2014 med den dårligste egenkapital af alle partier.

Godt nok kom Inuit Ataqatigiit ud af 2014 med et fint regnskab og et overskud på knap 336.000 kroner, men IA'erne har også oparbejdet en betragtelig gæld.

Faktisk har IA en negativ egenkapital på 1.860.538 kroner og er dermed det parti med det største hul i finanserne.

Heraf skylder partiet over 200.000 kroner i ubetalt A-skat.

Men at der er en skattegæld i et årsregnskab er helt normalt, siger formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig.

- Selvfølgelig skal vi betale vores skatter. Men det er også normalt, at det står på et regnskab, fordi man jo mangler at betale for december, når årsregnskabet gøres op, siger Sara Olsvig.

Læs også Siumuts økonomi vakler

En anonym men uafhængig revisor mener, at det sagtens kan være tilfældet, at den skyldige skat svarer til en ubetalt decemberafregning. Men kilden understreger, at dette ikke vil kunne ses i årsregnskabet.

 

Positiv udvikling

Sara Olsvig siger også, at partiets økonomi er under positiv udvikling, selvom Inuit Ataqatigiit har den største gæld blandt partierne.

- Det er en gæld, som vi har arvet fra den forrige ledelse. Men vi skal ikke have så stor en gæld, som vi har i dag. Og derfor har vi et klart mål om, at vi er gældfri fra 2019.

- Og det er også derfor, at vi har strammet meget op på økonomistyringen i Inuit Ataqatigiit, efter jeg er blevet formand, og der har vi så kunne se resultatet, ved regnskabet for 2014, hvor vi har forbedret fra et underskud på 600.000 kroner i 2013, til et overskud på 336.000 i 2014. Så det går i den rigtige retning, siger Sara Olsvig.

Lige nu er situationen dog den, at påtegningen fra revisor stiller spørgsmål ved partiets fortsatte drift og gør det klart, at partiet er afhængigt af långivernes vilje til fortsat at stille den fornødne finansiering og likviditet til rådighed.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt