Foto: Nils Baum/Bureau for Inatsisartut

IA afventer udnævnelse af ny naalakkersuisoq for fiskeri

Inuit Ataqatigiit har indtil videre ingen kommentarer til, at Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Karl Kristian Kruse står til at blive skiftet ud, når Inatsisartut mødes mandag.

- Den slags skal igennem Inatsisartut, og vi har ikke fået noget officielt at vide om udskiftningen, siger formand for IA, Sara Olsvig til KNR.

I går bragte vi historien om, at KNR erfarer, at Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Karl Kristian Kruse står til at blive skiftet ud i Naalakkersuisut i morgen mandag, hvor Kim Kielsen som formand for Naalakkersuisut formelt vil foreslå en ny naalakkersuisoq for Inatsisartut. Herefter skal de folkevalgte godkende udnævnelsen.

 

Jeremiassen ny fiskeriminister

I stedet for Karl Kristian Kruse, står Nikolaj Jeremiassen ifølge KNRs oplysninger til at overtage roret som Naalakkersuisoq for fiskeri.  

Nikolaj Jeremiassen ønsker dog fortsat ikke at kommentere udskiftningen, og siger i dag, at han ikke har noget nyt at tilføje.
 - Det er ikke mig, der skal udtale mig om, hvorvidt Karl Kristian Kruse træder tilbage. Det skal Karl Kristian Kruse selv, siger Nikolaj Jeremiassen til KNR.

På spørgsmålet om, hvorvidt han er klar til at overtage posten som naalakkersuisoq for fiskeri siger Jeremiassen, at han først kan sige noget om det, når det står helt fast, at han bliver ny Naalakkersuisoq for fiskeri, og at han og formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen endnu ikke har talt sammen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra netop Kim Kielsen. Det er derfor heller ikke lykkedes for KNR at få en præcis forklaring på, hvorfor Karl Kristian Kruse stopper.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt