Hvor bliver frugten af?

De fleste kunder har lagt mærke til det. Der er meget lidt frugt og grønt i butikkerne i øjeblikket. Årsagen skal findes i vejret både her i landet og i Europa.
Skrevet af Dorthea Johansen
15. februar 2017 11:53

Tomme grøntsagshylder er dagligdag i bygdebutikkerne, men det er altså usædvanligt i Nuuk.

Årsagen til den manglende frugt og grønt skal findes i mange uvejr i Sydeuropa, der har ramt leverancerne til vores butikker. Det fortæller uddeler i Brugseni i Nuuk, Jes Nyborg.

- Det er rigtigt, at der har været meget dårligt vejr i især spanien, hvor vi får mange salatvarer fra. Det har betydet noget for os i slutningen af januar og i starten af februar.

Og da Pisiffik er udgået for grøntsager, er kunderne begyndt at invadere Brugsens grøntsagshylder, og nu er Brugsen også ved at udgå for grøntsagerne.

- Når vores konkurenter ikke har det, så kommer kunderne over til os og køber endnu mere, siger Jes Nyborg.

Men grøntsagselskerne kan faktisk bare glæde sig:

- Vi har faktisk fået lidt bananer for én time siden i dag (tirsdag, red), og jeg regner med lidt senere i dag, at vi får en levering og i morgen tidligt får vi det sidste. Så i løbet af i morgen formiddag (onsdag), så har vi fyldt på alle hylderne i butikken igen, og så er der helt normalt udvalg af både frugter og grøntsager, siger Brugseni-uddeler Jes Nyborg.

Pissifik har ikke ønsket at udtale sig til KNR.