Air Greenlands CEO, Jacob Nitter Sørensen, ærgrer sig over udmeldingen og håber, at det ikke når dertil, at flyvningerne må indstilles. Foto: Aila P. Nathansen

Hvis Air Greenlands personale strejker, kan du få refunderet din billet

Hvis du skal rejse med Air Greenlandsfly den 2. december eller i dagene efter, kan du blive ramt af strejke. Du kan både ændre din rejse eller få den retuneret, skriver Air Greenland.

Air Greenlands kabinemedarbejdere kan går i strejke fra den 2. december.

Det skriver Air Greenland til en pressemeddelelse.

- I tilfælde af strejke bliver alle berørte flybilletter, uanset billettype, refunderet.

Hvis du skal rejse i perioden 2. december til 16. december 2022, er det allerede nu muligt at få refunderet din billet, uanset om der bliver strejke eller ej, skriver Air Greenland på en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Andet strejkevarsel er sendt til Air Greenland - men parterne skal nu i forhandling

Torsdag modtog Air Greenland andet strejkevarsel fra Flybranchens Personale Union (FPU), som varsler strejke midt i juletrafikken.  

Air Greenlands CEO, Jacob Nitter Sørensen, ærgrer sig over udmeldingen og håber, at det ikke når dertil, at flyvningerne må indstilles. Han tror stadig på, at der kan findes en løsning i Forligsinstitutionen.

- Vi er utrolig glade for vores kabinebesætningsmedlemmer, og det ved jeg, at vores kunder også er. Vi havde selvfølgelig håbet at kunne undgå at komme i denne situation, men vi må være ærlige og sige, at vi mener, at de tilbud vi er kommet med, har været realistiske, siger Jacob Nitter Sørensen.

- Der er kun et sted, vi kan få dækket de ekstraudgifter, vi påtager os i en ny overenskomst, og det er i billetpriserne. Det har vi brug for, da vi skal stå stærkere i fremtiden – også økonomisk for at kunne modstå den konkurrence, vi vil møde, siger Jacob Nitter Sørensen.

Du kan ændre din rejse, der hvor du har købt den

Hvis du skal ændre din rejse, skal du ind på Air Greenlands hjemmeside. Men hvis du har købt din billet fra et andet rejsebureau, skal du kontakte dem.

Parterne er nu indkaldt til møde i Forligsinstitutionen på tirsdag d. 29. november kl. 12, hvor Air Greenland og FPU skal forsøge at nå til enighed.

Air Greenland påpeger, at SAR og Medevac ikke har kabinebesætning og ikke vil blive påvirket af en eventuel strejke.

Tilbagebetalingen sker indenfor 1-6 uger afhængigt af kreditkorttype.

Indtil udfaldet af mødet i Forligsinstitutionen er kendt, har Air Greenland truffet følgende beslutninger for at give kunderne bedst mulige forudsætninger for at planlægge deres rejse:

  1. I tilfælde af strejke bliver alle berørte flybilletter, uanset billettype, refunderet.
  2. Hvis kunder har en rejse i perioden 2. december - 16. december 2022, er det allerede nu muligt at få refunderet sin billet uanset om der bliver strejke eller ej. Hvis kunden vælger at gøre brug af dette tilbud og alligevel vil rejse såfremt, der ikke strejkes, så skal man være opmærksom på, at man er nødsaget til at købe en ny billet på almindelige markedsvilkår. Kontakt kundeservice på denne formular for at bede om refundering af billetten.
  3. Hvis kunder har en rejse i perioden 2. december - 16. december 2022, er det allerede nu muligt at få ændret sin billet til en anden dato. Ændringen kan foretages til samme strækning og kun indenfor perioden december 2022, januar 2023 eller februar 2023. Man skal være opmærksom på, at der er meget få pladser tilbage på de fleste afgange i uge 51 lige op til jul. Vores Kundeserviceafdeling håndterer kun henvendelser om ændringer i den rækkefølge de kommer ind via denne formular: https://kundeservice.airgreenland.gl/hc/da/requests/new
  4. Hvis din billet er købt hos en rejseagent, er det denne du skal kontakte i forbindelse med refundering eller ændring.


Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl