Hvem taler sandt

Der er gået grønlandsk valgkamp i den danske statslige satsmiddelpulje, der blandt andet støtter socialt udsatte grønlændere i Danmark.
06. september 2011 09:42

Siumut langer i dag hårdt ud efter IA's kandidat Sofie Rossen, der i en krydsild i KNR har påstået, at Siumut ikke har foretaget sig noget for at standse den danske regerings forsøg på at skære i satsmilerne sidste år.

- Det er simpelthen ikke i overensstemmelse med virkeligheden, fastslår Siumut i en Kommentar. Tværtimod har det været på Siumuts initiativ, at grønlændere i Danmark fortsat kan få støtte til behandling mod alkohol- og hashmisbrug via satsmiddelpuljen.

Siumuts samarbejde med Socialdemokraterne har været helt afgørende for at sikre politisk flertal for at bevare midlerne til de svageste grupper af grønlandsk borgere i Danmark Og det er som bekendt lykkedes, fastslår Siumut i en kommentar.

Og så leverer Siumut ellers lidt af et politisk æselspark til Sofie Rossen og IA.

- Det samme synes til gengæld snart ikke længere at være tilfældet i Grønland, hvor Naalakkersuisut med IA i spidsen nu vil fjerne de aftaler med Qaqiffik Nuuk og Qaqiffik Ilulissat. Aftaler, som er livsvigtige for disse behandlingscentre. Med andre ord: IA vil lukke behandlingscentrene og lade de svageste borgere i Grønland, der er ramt af misbrug, sejle deres egen sø, lyder udmeldingen fra Siumut.