Huslejestigninger kan blive opgivet

De varslede huslejestigninger, der skal være med til at betale en millionregning for bekæmpelse af skimmelsvamp, bliver måske ikke til noget alligevel.
Skrevet af Jette Andersen
15. december 2011 10:08

Naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen afviser således ikke, at de udskældte stigninger i Selvstyrets INI-lejeboliger, bliver trukket tilbage.

Den politisk ansvarlige er nu ved at genoverveje beslutningen ved at se på andre muligheder, for at få pengene ind på anden vis.

- Jeg lytter naturligvis til kritikken. Det vigtigste for mig er, at udbedre den sundhedsskadelige skimmelsvamp, siger Jens B. Frederiksen i dag til KNR.

Naalakkersuisut vil drøfte emnet  i forbindelse med et møde på mandag.

Varslingen om huslejestigningen på henholdsvis 500 kroner og 1000 kroner i de lejligheder og huse, som Boligselskabet INI administrerer for Selvstyret, har været skarpt kritiseret  fra begge sider af Inatsisartut-salen, blandt andre Siumuts Malik Berthelsen og Hans Aronsen fra IA har stillet spørgsmålstegn ved fremgangsmåden.

Lovudvalgets formand, Isak Hammond har også kritiseret varslingen. Og senest var det advokat Lissi Olsen, der tidligere på ugen sagde følgende:

- Det sætter da hele lejeforordningens bestemmelser om beboerdemokrati og indflydelse på huslejen i de enkelte enheder, fuldstændig ud af kraft, sagde Lissi Olsen til KNR.

Huslejestigningerne er indtil videre varslet til at træde i kraft den 1. maj og er beregnet til at indbringe godt 26 millioner kroner over de næste to år.