Husleje kaos i Sydgrønland

Mange lejere i de kommunale boliger i Kommune Kujalleq har ved en fejl i de sidste to år betalt for lidt i husleje, mens andre har betalt for meget.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
30. december 2011 10:36

Fejlen er opstået i et EDB-system i Kommune Kujalleqs tekniske afdeling, fortæller teknisk chef i Kommune Kujalleq Jan Kjær.

Og nu kan de lejere, der har betalt for meget, glæde sig til tilbagebetaling, mens de, der har betalt for lidt i leje, slipper for at betale yderligere.

Og det er en fejl, der kommer til at koste penge i den økonomisk hårdt trængte Kommune Kujalleq. Der gik to år, før kommunen opdagede, at der er en fejl i systemet. Det drejer sig om kommunale boliger i Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik. Nogle lejere har betalt for lidt, mens andre har betalt for meget. Teknisk chef i Kommune Kujalleq Jan Kjær præciserer.

- Omkring administrationsbedraget har man tastet, det forkerte oplysninger ind. Fordi vi var ikke klar over på daværende tidspunkt, hvordan underprogrammerne arbejdede, siger teknisk chef i Kommune Kujalleq Jan Kjær.

Lejere, der har betalt for meget i det sidste to år, kan glæder sig til at modtage tilbagebetaling.

- Kommunalbestyrelsen har besluttet, at dem der har betalt for meget skal have deres penge tilbage, siger Jan Kjær.

Jan Kjær kan ikke sige, hvor mange penge kommunen kommer til at betale tilbage til lejere. Men til kommunalbestyrelsesmødet blev kommunalbestyrelsesmedlemmerne orienteret, at det muligvis drejer sig om 500.000 kroner.

Kommunalbestyrelsen skal holde møde i slutning af februar måned. Til den tid vil teknisk afdeling have regnet ud, hvor mange penge kommunen skal tilbagebetale. Kommune Kujalleq har i alt ca. 1.1oo boliger.