Else Myry fra Qaqortoq har en hund i sin lejebolig, og det har hun lov til i sin boligforening. Foto: KNR

Hundeejer i boligblok rystet over kæledyrs-depositum

Hvordan skal vi få råd til det mest livsnødvendige, det er jo allerede så dyrt, spørger Else Myry fra Qaqortoq. For det er alt for dyrt at betale det sær-depositum, som lejere skal betale fra 1. januar, hvis de vil have en hund eller kat.

(Rettelse: I artiklen fremgik det tidligere, at at hunde, katte, marsvin og andre dyr var indberettet i ændringen af lejelovgivningen. Det var ikke korrekt. INI meddeler, at det kun er hunde og katte, der skal søges tilladelse til og betales særlig depositum for. Derudover er det på nuværende tidspunkt kun førerhunde, politihunde og tolderhunde, som man lovligt kan holde i boliger administreret af INI A/S. Gnavere i bur, fugle i bur og akvariefisk er fortsat tilladt og kræver ikke tilladelse eller særlig depositum, red.)

Bor du i en offentlig lejebolig og vil have en hund eller en kat i din bolig fra 1. januar, skal du allerede nu spare op til et såkaldt sær-depositum, der svarer til tre måneders husleje for at have en hund eller kat i din bolig.

Inatsisartut vedtog tirsdag i denne uge nemlig Naalakkersuisuts forslag om at ændre reglerne for husdyr i offentlige udlejningsejendomme.

LÆS OGSÅ Nu bliver det snart tilladt at have kæledyr i alle boligblokke

Det betyder, at lejere i offentlige lejeboliger - hvis deres boligafdelinger tillader det - fra 1. januar kan holde kæledyr. Men hvis man vil have en hund, kat, marsvin eller andet dyr, så skal man betale et særligt depositum svarende til tre måneders husleje ud over det normale depositum, som skal bruges til dækning af skader, som dyret kan lave i boligen.  

- Det kan da ikke passe. Hvordan skal vi få råd til det livsnødvendige, det er jo allerede så dyrt. Det er alt for meget, hvis man skal betale så meget bare for at have et dyr, siger Else Myry fra Qaqortoq.

LÆS OGSÅ Inatsisartut åbner kattelemmen for kæledyr i boligblokke

Hun bor i en offentlig lejebolig og har en hund. Og det har hun lov til i sin boligforening. 

- Det er så dejligt at have hund, det opmuntrer en så meget, siger hun.

Derfor er Else Myry nu i tvivl om hun skal have flere hunde i fremtiden. 

- Vi kommer nok ikke til at have hund igen, det bliver for dyrt, siger Else Myry.

I boliger, som bliver administreret af INI, skal sær-depositummet betales som et engangsbeløb. Det kan dermed ikke afdrages som det normale depositum, der bliver krævet ved indflytninger.

INI meddeler til KNR, at boligselskabet endnu ikke har taget stilling til om nuværende lejere med kæledyr skal betale sær-depositum.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt