Hotelbossen tjekkede ud for sidste gang

Fredag tjekkede Erik Bjerregaard ud som direktør for Hotel Arctic i Ilulissat. Efter 26 år havde den velkendte direktør sidste arbejdsdag på hotellet og Qanorooq fulgte med.

- Her får jeg ankomstlisten. Om aftenen får jeg gerne en foreløbig ankomstliste, og jeg kan se, at vi i dag får 70 nye gæster. Hvor mange ledige værelser har vi så?

Dagens opgaver er velkendte for Erik Bjerregaard. Men det er en særlig arbejdsdag. Pensionen venter for enden, og det er sidste dag på hotellet, men det er Erik Bjerregaard forberedt på:

- Jeg har jo haft et år til at vænne mig til tanken, da bestyrelsen og jeg blev enige om, at jeg skulle slutte her. Det blev allerede meldt ud sidste år i september eller oktober. Så jeg har haft virkelig lang tid til at vænne mig til tanken.

LÆS OGSÅ Erik Bjerregaard stopper på Hotel Arctic

Tjekker ud

Direktøren efterlader et flot årsresultat for hotellet, og det er han er glad. Han har mange minder fra de 26 år på hotellet, men der er nogle, der stikker særligt ud:

- Noget af det dejligste, jeg oplever, er, når vi giver diplomerne - svendebrevene - til de nyuddannede kokke, tjenere og receptionister og ind imellem til vores administrationsfolk. Det er nogle dejlige dage.

Han husker dog også, at der har været nogle noget mere udfordrende episoder.

- En frostsprængning havde tømt hotellets vandtanke. Om aftenen havde der været en gallamiddag. Gæsterne i flot tøj og damerne i flotte og store frisurer. Og de kommer ned om morgen og ligner ligesom, når alle os andre står op om morgenen og har ikke kunnet få bad. Og vi var nede og tappe vand, så vi kunne servere kaffe til gæsterne.

LÆS OGSÅ Nyt rekord-resultat for Hotel Arctic

LÆS OGSÅ Rekordår for Hotel Arctic

Vil stadig følge hotellet

Selvom det er Erik Bjerregaards sidste arbejdsdag, så kan han ikke lade være med at kigge på hotellets fremtid.

- Jeg er lidt nysgerrig efter at se efteråret, selv om det er noget, jeg ikke skal gennemføre.

Erik Bjerregaard blev tildelt Nersornaat i sølv af Inatsisartuts formandsskab på baggrund af hans mangeårige samfundsindsats indenfor erhvervsområdet.

Erik Bjerregaard skal fremover nyde sin pensionisttilværelse i Ilulissat med sin kone.

Den afgående direktør erstattes af Morten Nielsen.

Qanorooq 31.08.2018

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt