Hjemmestyret skal betale godt 4 millioner til valghandlinger

Det bliver ikke gratis at afholde Bygdevalg den 28.april, Landstingsvalg den 2. juni og Folkeafstemning om ændring i Rigets Tronfølgelov den 7. juni. Og det bliver endda ikke sluttallet på den regning. De fire nye storkommuners udgifter kommer oveni.

Hele valghandlingen, der afvikles i løbet af den kommende måned, kommer til at koste Hjemmestyret foreløbigt omkring 600.000 kroner. Hertil kommer tilskud til partiernes valgkamp på omkring 3,5 millioner kroner.

De fire nye storkommuner, som også skal betale for selve afstemningerne ude i det lokale miljø, har endnu ikke udarbejdet en endelig beregning på, hvad de to valghandlinger og folkeafstemningen kommer til at koste kommunerne.

De grønlandske kommuners landsforening - Kanukoka - er i disse dage i gang med at indhente oplysninger på, hvor stor den samlede udgift vil blive.

Ved beslutningen om, at såvel valg til Landstinget og Folkeafstemningen skal afholdes særskilt, sagde landsstyreformand Hans Enoksen, at han tillægger valget til Landstinget, der netop lægger op til fejringen af Selvstyrets indførelse søndag den 21. juni for en så både historisk og vigtig beslutning for Grønlands fremtid, at det måtte blive sådan.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt