Arajutsivigit? Her er ugens store nyheder

Ugen bød på nyheder om politikere der flygter fra deres partier, mens andre blev budt velkommen med åbne arme til andre partier. Mest af alt har historier om Camp Century vakt opsigt blandt læserne.
Foto © : Ane-Marie Petersen
Skrevet af Mads Pedersen
25. februar 2017 11:33

Mandag morgen kunne KNR.gl fortælle, at Per Rosing-Petersen havde meldt sig ud af Partii Inuit. Han nåede at sidde to måneder i formandsstolen for Partii Inuit, før han igen forlod partiet.

Det viste sig, at Rosing-Petersen forsøgte at fusionere Partii Inuit med sit tidligere parti, Partii Naleraq. Det endte i stedet med, at flere hovedbestyrelsesmedlemmer for Partii Inuit trak sig.

Senere kom det frem at Rosing-Petersen var blevet budt velkommen tilbage til Partii Naleraq, altså den parti som han blev smidt ud fra nogle måneder siden.

Mandag kunne KNR også fortælle om endnu en sørgelig sneescooter-ulykke. To personer var i weekenden kommet alvorligt til skade i en snescooterulykke nær Uummannaq. De nærmere omstændigheder om ulykken har politiet ikke ønsket at oplyse, da sagen stadig efterforskes. 

Tirsdag kunne vi her på KNR fortælle, at Danmark gav grønt lys til, at USA kunne sende atomaffald i Indlandsisen ved Camp Century under strenge krav. I løbet af ugen kom der flere opfølgende historier om emnet som kan læses her:

Men tirsdag bød også på andre nyheder. Det var nemlig også dagen, hvor Visit Greenland-direktør Anders Stenbakken fortalte, at han forlader Visit Greenland til sommer efter syv år i spidsen for firmaet. Det fortæller han til KNR.

Sammen dag skrev KNR nyheden om at rektor på Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, Tine Pars bliver ny departementschef i Departementet for Sundhed, som hun tiltræder 1. april.

Onsdag kom det frem at der bliver solgt rensdyrkvoter på det sorte marked blandt fangerne. NAPP kom med en skarp kritik mod den måde Kommuneqarfik Sermersooq og Selvstyrets tildeler rensdyrkvoter.

Fremgangsmåden betyder nemlig, at kvoter bliver solgt på det sorte marked mellem fangerne. Det var en fanger der stod frem og fortalte det. 

Torsdag kom Siumut med en meddelelse om at endnu en tidligere Atassut-medlem var hoppet ind i Siumut. Det vat Atassuts tidligere formand Knud Kristiansen, der tog hoppet.

Torsdag kom det også frem, at Ole Dorph, borgmester i Qaasuitsup, ikke genopstiller. 

Ugen sluttede med den gladeste nyhed, vi har bragt i løbet af hele ugen. 45 bachelorer og 8 kandidater fik nemlig deres eksamensbevis fra Ilisimatusarfik. Og det kom der en masse glade billeder ud af, som du kan se her: