Her er rækkefølgen til vælgermøderne

Nu har partierne trukket lod om rækkefølgen til deres partipræsentationer i KNR. Der er også lagt datoer for direkte transmitterede vælgermøder.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. februar 2013 12:32

Det bliver Kattusseqatigiit Partiiat, der lægger ud den 2. marts. Der bliver deres partiprogram sendt i KNR-TV og radio, hvor der efterfølgende er krydsild. Vælgerne får også mulighed for at stille spørgsmål i en radiotransmitteret udsendelse umiddelbart efter krydsilden.

Det blev en kendsgerning, da der var lodtrækningen til partipræsentationsprogrammerne.

Her er rækkefølgen:
2. marts Kattusseqatigiit Partiiat
3. marts Partii Inuit
4. marts Siumut
5. marts Atassut
6. marts Demokrater
7. marts Inuit Ataqatigiit

Der er også sat datoer på direkte transmitterede vælgermøder. Det første vælgermøde bliver afholdt i Ilulissat den 12. februar. Det næste vælgermøde bliver afholdt i Sisimiut den 14. februar. Turen kommer til Qaqortoq den 20. februar og der bliver afholdt et direkte transmitteret vælgermøder i Nuuk den 9. marts.

Vælgerundersøgelser viser, at den kommende formand for Naalakkersuisut bliver Aleqa Hammond fra Siumut eller Kuupik V. Kleist fra Inuit Ataqatigiit.

De to partiledere får en direkte transmitteret duel. Det er studerende fra Ilisimatusarfik, der har foreslået at være med til arrangere duellen i Grønlands Universitet. Det sker den 26. februar.