Her er nordgrønlændernes forfædre

I forbindelse med kulturnatten den 26. januar, åbner den historiske udstilling med Arnold Heims 100 år gamle håndkolorerede fotos fra Diskobugten og Uummannaqfjorden, ved Ilulissat. Arnold Heim var en schweizisk geolog, der foretog en ekspedition her i landet i 1909.
Skrevet af Jette Andersen
23. januar 2013 06:47

Udstillingen er produceret af Erik Torm fra Uummannaq Polar Institute. Til en del af udstillingsplancherne er der taget nutidige fotos fra præcis de samme lokaliteter, hvor Arnold Heim stod, da han optog sine fotos i 1909.

Børnehjemsleder Ann Andreasen, en gruppe børn og Ron Alvarez fra Børnehjemmet i Uummannaq, vil spille i forbindelse med åbningen.

Udstillingen har indtil nu været vist i Katuaq, på udstillingsstedet ”focusTerra” i Zürich og i Interlaken i Schweiz. I slutningen af februar åbner den så i Det Grønlandske Hus i København, for derefter at flytte den til Galerie Cerny i Bern.

Senere følger udstillinger i Paris og Bruxelles, idet Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har bevilget penge til en fransksproget udgave af udstillingen og den tilhørende bog.

Bogen, som indeholder et stort udvalg af de historiske fotos, vil blive solgt i forbindelse med udstillingerne, men kan også købes hos Anori Art i Nuuk og Nordatlantens Brygge i København.